HOME
  WIE ZIJN WIJ?
  ZORGBOERDERIJ
  DAGBESTEDING
  BEGELEIDING
  ACTIVITEITEN
  EXTRA1
  EXTRA2
  EXTRA3
  FOTO'S
  CONTACT
  LINKS


 De begeleiding - visie van zorgboerderij

De visie van zorgboerderij Trintelen wordt vooral ingegeven door het individu zelf.  Wat wil je, wat kan, wat is prettig..? Wanneer wil je graag iets doen,  met wie,  wat en waar,  zijn belangrijke vragen die graag iedereen duidelijk wil hebben, maar de manier waarop  is voor iedereen anders. Hoe vullen we een activiteit in met behulp van de juiste ondersteuning en professionaliteit, zodat jij je prettig voelt in een duidelijke en overzichtelijke omgeving in de natuur  en in een fijne en rustige sfeer.

Wij zijn ervoor om te zorgen dat deze mogelijkheid bestaat en de contacten onderling positief verlopen en elkaar versterken. Spreek waardering uit over de inzet en het optreden van collega hulpboeren en probeer negativiteit geen kans te geven, dan komt de rest vanzelf.

 

Bij al deze werkzaamheden staat de door Drs. Timmers - Huigens ontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde theorie van ervaringsordening centraal

Communicatie en begrijpen

Overal waar gewerkt wordt met mensen is het fijn als je de ander begrijpt! Zodat jij weet wat je moet doen, en wat je van de ander kunt verwachten. Dat lijkt makkelijk en logisch, maar in de praktijk blijkt het nogal eens lastig.
Inzicht in ervaringsordening zorgt er voor dat je veel beter in staat bent te begrijpen wat er speelt. Bij de ander, bij jezelf en in de situatie als geheel. Waarom iemand doet wat hij doet. En als je weet wat er speelt, weet je hoe te handelen.
Ervaringsordening toepassen zorgt voor meer begrip. Daardoor stelt het je als professional ook in staat veel beter te weten hoe te handelen. Dat is niet alleen meer efficiënt, het draagt vooral ook bij aan het plezier in je werk. Voor jezelf, en voor diegenen met wie je werkt. Of dat nou je collega’s, hulpboeren of stagiairs zijn!

Het verzorgen van de dieren, het zaaien, poten en oogsten van planten en groente is een bijzonder mooie bezigheid waar je veel van jezelf in kunt leggen. De mens schildert het dier en de oogst siert de mens. Dat is voor ons ook een competentie (= bevoegdheid) die wij mee geven aan iedereen die komt op de zorgboerderij.

 

Daarnaast letten wij ook op ieders gezondheid.

Bewegen, gezond eten en drinken zijn thema’s die wij implementeren in activiteiten, zoals koken op een aangename en vriendelijke manier.

Op deze wijze voldoende vitamines tot je nemen en je gezond blijven voelen.
(biologische moestuin, bio winkel, voeding specialist)

 

 

 

 

Zorgboerderij Trintelen - Eyserweg 23 - Eys - 043-451 11 74